j

Austo tolit cetero ea eam, at atqui soleat moderatiu usu, vis ut illud putent corumpi. At wisi euripidi duo, vim vide omnies reformida. Populis inimi noluise mea.

Med sa sikavicom i artičokom

960.00 RSD

U sastav proizvoda, pored meda ulaze sikavica i artičoka koje podržavaju normalno funkcionisanje jetre i normalizuju varenje.

 

Proizvod može da ublaži i tegobe izazvane poremećajem varenja kao što su dispepsija, bolovi i grčevi u stomaku, nadimanje, privremeni gubitak apetita.

 

Gorki i aromatični sastojci lekovitog bilja utiču na bolje stvaranje i izlučivanje žuči.

 

 

Neto količina: 15 kesica od 10 g
Zemlja porekla: Srbija

Kategorija:

Opis

Sikavica (Silybum marianum) je biljka koja je u alternativnoj medicini poznata hiljadama godina zbog svojih sposobnosti da isceli ljudsko telo, a u poslednje vreme poznata je kao prirodni lek za jetru. Sikavica je specifična po tome da nema medicinski ekvivalent za lečenje jetre.

Najvažniji sastojak je Silimarin i ekstrakt sikavice odnosno gujine trave se nalazi u koncentrisanom stanju u farmaceutskim proizvodima namenjenim za lečenje jetre.
U slučaju trovanja smrtonosnom pečurkom Amanita phalloides (zelenom pupavkom) sikavica je jedini lek, i po tom pitanju nema osporavanja čak ni od strane farmaceutske industrije.

Osobine i delovanje: Aktivni principi iz lista artičoke među kojima su najpoznatiji: fenoli, seskviterpenski laktoni, triterpeni, flavonoidi, organske kiseline, fenilpropani itd. olakšavaju protok žuči, snižavaju povišen nivo holesterola i triglicerida u krvi, deluju zaštitno na jetrene ćelije, sprečavaju toksično oštećenje hepatocita slobodnim radikalima.

Artičoka se primenjuje kod dispepsije (poremećaja varenja), nadutosti, mučnine, gubitka apetita itd. Takođe, ona je i holagog – pojačava stvaranje žuči.

Aktivni princip cinarin sa ostalim sastojcima prisutnim u ekstraktu lista artičoke povoljno deluje na funkcije jetre i žuči. Preparat se preporučuje kao pomoćno sredstvo u slučajevima povećanog nivoa lipida i holesterola u krvi, kao posledica poremećaja varenja izazvanog nedovoljnom sekrecijom žuči.

Upotrebom preparata povećava se sekrecija žuči, reguliše metabolizam masti i poboljšava peristaltika creva.

Upotreba: Konzumirati 1-3 kesice dnevno, pre jela. Proizvod se može konzumirati direktno iz kesice ili otopiti u vodi, čaju, mleku.

Napomene: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Upozorenja: Ne preporučuje se upotreba proizvoda osobama koje su osetljive na neki od njegovih sastojaka. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, na sobnoj temperaturi i van domašaja dece.